Списки постраждалих під час подій 2 травня в одеському Будинку профспілок взяті до розгляду Київським адміністративним судом.

Про це в ході брифінгу повідомив голова Тимчасової слідчої комісії Антон Кіссе, відповідаючи на запитання кореспондента Forum'у.

«За нашою інформацією, суд взяв справи на розгляд, але якихось судових рішень поки немає», - повідомив він.

Крім того, за словами Кіссе, міжнародні експерти висловили готовність безкоштовно провести експертизи газоподібної речовини, розпорошеної у Будинку профспілок, якщо Україна погодиться.

«У нас проведена робота з міжнародними експертами, представниками ООН, а також пророблена робота для отримання відповідних документів від уряду України на адресу Генерального секретаря ООН для проведення експертизи газу, застосованого в одеському Будинку профспілок», - сказав він.

У той же час у Комісії немає інформації, чи була проведена експертиза речовин ізраїльськими фахівцями, як це раніше анонсував МВС.

Нагадаємо, раніше голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів загибелі громадян у містах Одесі, Маріуполі, а також в інших містах Донецької та Луганської областей Антон Кіссе заявив, що у ТСК поки немає інформації про долю позовів від постраждалих у Будинку профспілок в Одесі, поданих в Окружний адміністративний суд Києва.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50