Україні не варто чекати допомоги Європи і США при врегулюванні ситуації на сході. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль, коментуючи так звані берлінські домовленості, а також той факт, що Україні запропоновано відновити мирні переговори без додаткових умов.

«До такого роду домовленостей я втратив інтерес, коли Європа відмовилася застосовувати реальні санкції. Тут або ми перетворюємо проблему Донбасу в інформаційний привід, або дійсно наводимо лад», - сказав він.

Нардеп пояснив, що США суттєво не впливатимуть на ситуацію, оскільки «Америка має дуже велику проблему - Ірак, де суніти вже оголосили створення халіфату».

За словами Москаля, економічні санкції США стосовно РФ не можуть вплинути на ситуацію ще й тому, що «частка капіталу США в РФ незначна».

Що стосується Європи, він підкреслив, що «там є дружні зв'язки Путіна з визначеними керівниками, там є бізнес-інтереси, ринки збуту, робочі місця, і все «більшу стурбованість» до того ж Європа переклала на ОБСЄ, на якісь місії і фонди».

Москаль переконаний, що навіть третя хвиля санкцій ЄС не матиме суттєвого впливу на ситуацію.

«Це не буде цунамі. Це знову якомусь Гіркіну або ще комусь, у кого немає закордонного паспорта, заборонять в'їзд в Європу, або будуть погрожувати заморозити рахунки тим, у кого взагалі немає грошей», - сказав він.

За його словами, для врегулювання ситуації на сході необхідно швидко приймати рішення.

Нам потрібно, поки літо, швидко закінчити протистояння, але поки цієї швидкості я не бачу», - підсумував Москаль.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313