Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом привласнення державних коштів у розмірі 13 млн грн особами, наближеними до колишнього уряду. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«За матеріалами перевірок діяльності низки підприємств, наближених до посадових осіб колишнього уряду держави, встановлені ознаки злочинної діяльності керівників зазначених приватних підприємств при взаємовідносинах з державними підприємствами сфери транспорту», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, з метою заволодіння держкоштами посадові особи певного ТОВ надали недостовірні документи у своїх пропозиціях конкурсних торгів, які проводились ДП «Укрзалізничпостач» у 2011 році.

«Надалі це товариство було визнано переможцем торгів і незаконно отримало державні кошти в сумі 13 млн грн, які воно перерахувало підприємству з ознаками фіктивності шляхом проведення безтоварних фінансово-господарських операцій, з метою виведення із легального в тіньовий оборот суб'єктів підприємництва», - уточнили в Генпрокуратурі.

Це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена організованою групою або в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом