Прокуратура Київської області заявила до Господарського суду області позов про розірвання договору оренди і повернення в державу мисливських угідь загальною площею 15 тисяч гектарів, якими користувався, зокрема, і син колишнього генерального прокурора України та його оточення. Про це повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства.

Перевіркою встановлено, що у 2011 році лісову ділянку у Фастівському районі передано в оренду на 25 років ТОВ «Укрмістобудпроект». На території мисливських угідь є недобудований будинок, лазня з басейном і котельня.

Однак, згідно із законодавством, користувачі мисливських угідь мають право тільки за згодою власників або користувачів земельних ділянок будувати на території необхідні будівлі та споруди.

«Документів дозвільного характеру на початок виконання будівельних та інших робіт у підприємства немає, - зазначили в прокуратурі. Всупереч вимогам закону, орендар без дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство» пошкодив лісові насадження і почав будівництво капітальних споруд».

Фастівська міжрайонна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави до ТОВ «Укрмістобудпроект» про розірвання договору оренди і повернення мисливських угідь в державне користування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом