Президент України Петро Порошенко не відступив від свого мирного плану, погодившись припинити вогонь на Донбасі у разі реалізації плану Ради ЄС.

Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Порошенко не відступався від свого мирного плану, погодившись на перемир'я на Донбасі за умови виконання умов ЄС. В Адміністрації Президента сказали, що відновлення перемир'я є можливим, якщо вогонь припинить та сторона. Це відповідає плану Порошенка, тому протиріч немає. Навпаки, це урок з тієї ситуації, яка була наприкінці червня», - сказав Фесенко.

«Якщо та сторона хоче миру, то нехай припиняє вогонь, тоді й українська сторона оголосить перемир'я. Мир неможливий на умовах тільки однієї сторони. Обидві сторони повинні піти на поступки. Ніхто не буде йти на ультиматум Донбасу. Так, Порошенко зробив жест доброї волі і показав, хто хоче миру, а хто - війни. Будь-який мирний план - це основа для переговорів. Його реалізація залежить від того, чи припинить вогонь та сторона», - вважає політолог.

На уточнююче запитання про те, чи розділилося оточення Президента на прихильників мирного і військового вирішення конфлікту, Фесенко відповів: «Немає в жодного президента оточення, де була б одна точка зору. В будь-якому оточенні є різні позиції. Це правда. Можу сказати точно одне - в оточенні Президента немає людей, які є прихильниками миру за всяку ціну».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом