Рівень інфляції в Україні у 2014 році може збільшитися до 17-19% під впливом девальвації національної валюти та підвищення регульованих тарифів.

Про це повідомила глава Національного банку Валерія Гонтарєва в ході телемосту на інвестиційній конференції в Лондоні, передає «Інтерфакс-Україна».

Гонтарєва наголосила, що НБУ переходить до нової для країни політики гнучкого обмінного курсу та інфляційного таргетування.

У той же час глава Нацбанку уточнила, що не варто плутати політику гнучкого курсу з реальною конвертованістю гривні, перспектива якої вимірюється роками, а перехід до політики інфляційного таргетування буде поступовим, протягом 12 місяців.

Гонтарєва нагадала, що проведена раніше політика фіксованого курсу періодично призводила до різкої девальвації національної валюти. Вона також зазначила, що отримані експортерами переваги за рахунок останньої девальвації гривні будуть зменшені за рахунок зростання інфляції, тому не варто їх переоцінювати.

Нагадаємо, інфляція в Україні у травні зросла на 3,8%. Порівняно з травнем 2013 року в травні 2014 року споживчі ціни зросли на 10,9%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом