Україна не допустить заморожування конфлікту в східних областях. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, коментуючи інформацію про те, що нібито Німеччина і Франція спонукали Президента України Петра Порошенка до замороження конфлікту на сході України.

Він наголосив, що йому невідомо про загрозу того, що конфлікт на сході перетворився на заморожений, до якого буде втрачено увагу міжнародного співтовариства.

«По-перше, ми не дамо цього зробити. А по-друге, ми постійно наполягаємо на переговорах з усіма нашими партнерами, що не можна допустити сповзання ситуації до рутинного врегулювання, яке триватиме роками. Ми повинні дотримуватися солідарності в підходах щодо протидії агресії, яка здійснюється сьогодні на Україну. Жодних змін у цій позиції ми не бачимо і не відчуваємо», - сказав Лубківський.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 липня міністрам закордонних справ України, Німеччини, Франції і Росії вдалося виробити низку заходів щодо досягнення перемир'я на сході України.

У ніч на вівторок, 1 липня, Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

1 липня на Донбасі відновлено активну фазу антитерористичної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122