Кількість пропонованих вакансій на ринку праці в Україні у червні зменшилася на чверть, при цьому найчастіше пропонують роботу програмістам і фахівцям з продажу.

Кількість пропонованих вакансій на ринку праці в Україні у червні зменшилася на чверть, при цьому найчастіше пропонують роботу програмістам і фахівцям з продажу. Про це свідчать результати дослідження, проведеного центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua, повідомляють «Экономические известия».

Найбільше падіння на ринку праці спостерігалося в сфері транспорту і логістики (36%), бухгалтерії та фінансів підприємства (34%), продажу (30%) і закупівель (31%). Значно зменшилася кількість пропозицій для топ-менеджерів (37%) і молодих фахівців (34%). Не так стрімко, але все ж зменшувалася кількість пропозицій у сфері управління персоналом (9%), будівництва (11%) та юриспруденції (12%).

Разом із тим, найбільше вакансій у червні пропонували програмістам і фахівцям з продажу. У десятці найактивніших професійних сфер також маркетинг, вакансії для молодих фахівців, виробництво, адміністративний персонал, туризм і банки.

У Києві як і раніше більшість топових вакансій пропонують програмістам і фахівцям у сфері IT. Проте в червні у столиці з'явилося значно більше вакансій для керівників, у тому числі у промисловій сфері. Столиця залишається лідером за кількістю пропонованих вакансій.

Ситуація на ринку праці у регіонах значно відрізняється від ситуації в Києві, серед найбільш часто пропонованих вакансій у різних областях України залишаються вакансії для програмістів та вакансії великих всеукраїнських компаній, у тому числі банків. Разом із тим, триває обвал ринку праці у Луганській та Донецькій області. Як і попереднього місяця, кількість вакансій тут скоротилося майже вдвічі. В областях, які межують із зоною АТО, спостерігаються тенденції спаду ринку праці, характерні для інших регіонів країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128