Уряд робить все лише для отримання чергового кредиту МВФ, а не для порятунку економіки країни. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат (позафракційний) Андрій Пінчук.

«Для нашої економіки є багато ризиків і крім підписання Асоціації з ЄС. І сьогодні ми відкриваємо кордони - більшість нашої продукції може бути неконкурентоспроможною. Ми втратили практично повністю російський ринок і найближчим часом втратимо його остаточно. Наші підприємства просто збанкрутують, якщо не буде дотацій, допомоги держави, модернізації підприємств, пільгового кредитування», - заявив він.

Крім того, нардеп наголосив, що економічна частина Угоди з ЄС суттєво вплине на сільське господарство України.

«Вона може вдарити по так званому «приватному сектору», якщо Євросоюз жорстко вимагатиме виконання всіх умов, люди не зможуть продавати свою продукцію», - пояснив він.

«Перебудування економіки в цей період - дуже складне, і все залежатиме багато в чому від того, наскільки жорстко вимагатиме Євросоюз виконання норм, прописаних в Асоціації, а також, наскільки він допомагатиме компенсаторами. Об'єктивно ми повинні прекрасно розуміти, що в Україні ціни піднімаються, економіка падає, внутрішній ринок скорочується, оскільки у людей менше грошей, йдуть військові дії, які вимагають величезних державних ресурсів, а також збільшується кількість біженців. Наша економіка завжди виживала не завдяки, а всупереч. Я сподіваюся, що знову всупереч усьому вона виживе. Також є надія, що буде проведена децентралізація і регіони зможуть регулювати свій інвестиційний клімат, буде підтримка малого бізнесу, але поки, на превеликий жаль, нічого хорошого економіку не чекає, і я не бачу, щоб Кабінет Міністрів щось пропонував. Вони спішно латають дірки, і все робиться для того, щоб МВФ виділив гроші. Нам можуть дати гроші, але вони закінчаться, до того ж кредити треба віддавати», - резюмував політик.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67