Прокуратура Київської області внесла 30 подань за фактами порушень законодавства органами виконавчої служби.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

У прокуратурі заявляють, що посадові особи територіальних відділів державної виконавчої служби систематично порушують законодавство, не вживаючи всіх передбачених законом заходів до виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення та про порушення митних правил.

«Службовці зазначених органів порушують термін відкриття виконавчого провадження і шестимісячний термін їх виконання, безпідставно повертають виконавчі документи, не стягують виконавчий збір, не вживають заходів до притягнення боржників до відповідальності, в результаті чого бюджет недоотримує кошти», - уточнили в прес-службі.

Зокрема, спільною перевіркою Бориспільської міжрайонної прокуратури з державною виконавчою службою в торговельних організаціях з питань законності реалізації майна, конфіскованого судом, за результатами розгляду справ про порушення митних правил, встановлено часткову відсутність майна, переданого на відповідальне зберігання, на загальну суму майже 200 тис. грн.

За цим фактом міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати майна, що підлягає конфіскації за рішенням суду, що набуло чинності (ч. 2 ст. 388 КК України).

Загалом за результатами перевірок органами прокуратури внесено 30 подань з вимогами усунути порушення законодавства, які перебувають на розгляді у керівництва державної виконавчої служби області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом