У Вінниці співробітники Служби безпеки України викрили і припинили протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, члени якого незаконно виготовляли, зберігали і збували великими партіями психотропні речовини - амфетамін та метамфетамін.

За даними прес-центру СБУ, зловмисники обладнали в орендованому будинку на околиці міста підпільну нарколабораторію, де з допомогою прекурсорів та необхідних хімічних сполук виготовляли психотропи.

Наркоторговці щодня виготовляли до 1 кг психотропних речовин і реалізовували їх у місцевих нічних клубах.

27 червня співробітники СБУ затримали двох учасників ОЗУ: організатора - 28-річного місцевого жителя та його спільника, який є власником кількох місцевих розважальних закладів.

«Оперативники затримали зловмисників у нарколабораторії під час фасування чергової партії психотропу. В організатора вилучено готівку - майже 300 тисяч гривень, отриманих від чергової злочинної оборудки», - повідомили у відомстві.

У ході обшуку приміщення правоохоронці виявили лабораторне обладнання для змішування компонентів, прес для виготовлення таблеток, ємкості із залишками хімічних сполук, велику кількість прекурсорів. Крім цього, в будинку також вилучені боєприпаси та набої до вогнепальної зброї.

Слідчими СБУ двом учасникам ОЗУ повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України. За рішенням Вінницького міського суду їм обрано запобіжний захід - утримання під вартою.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59