Біля будівлі Адміністрації Президента України колишні співробітники авіакомпанії АероСвіт провидять мітинг з вимогою до Глави держави втрутитися в ситуацію з виплатою заборгованості із заробітної плати, передає кореспондент Forum'у.

Активісти тримають в руках плакати з написами: «Без зарплати неможливо жити по-новому», «Авіакорупціонерів - за ґрати», «Припиніть трудовий геноцид в Україні», «Поверніть вкрадену зарплату».

За словами мітингувальників, їхнє питання уже перебуває в політичній площині і для вирішення проблеми необхідна воля Президента.

Як було озвучено під час мітингу, півтора року тому, коли авіакомпанія збанкрутувала, заборгованість перед працівниками (близько 2 тис. осіб) становила 150 млн грн. Зараз ця сума становить 127 млн.

Як розповіла колишня бортпровідниця Тетяна, на сьогодні компанія винна їй 70 тис. грн. «Ми хочемо нагадати про себе. Розуміємо, що зараз важкий час і Президенту особливо не до нас, але хотілося б, щоб на нас звернули увагу, зокрема і пан Коломойський, який у нас сьогодні герой країни, але чомусь розплачуватися зі своїми колишніми працівникам не збирається», - сказала вона.

Ще один активіст, який працював у комерційному комплексі компанії, також заявив, що борг із зарплати становить кілька десятків тисяч гривень.

У свою чергу інша колишня співробітниця компанії Світлана повідомила, що їй компанія винна 27 тис. гривень. «Я працювала інженером-адміністратором у льотній службі, мені на сьогодні повинні 27 тисяч гривень. Моя мама працювала комірником і їй досі винні 31 тисячу гривень», - заявила вона.

Як повідомив один із координаторів акції протесту Веніамін, після мітингу в АП буде передано звернення колишніх співробітників компанії до Президента.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210