Глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр запросив міністрів закордонних справ Росії, Франції та України обговорити 2 липня у Берліні розвиток ситуації на сході України, повідомляє Sueddeutsche Zeitung. На порядку денному будуть заходи зі зміцнення довіри, які здатні забезпечити новий режим припинення вогню.

Зокрема, мова піде про забезпечення контролю на українсько-російському кордоні, що має запобігти просочуванню на територію України зброї та бойовиків, а також про гарантії безпеки для спостерігачів від ОБСЄ.

З допомогою зустрічі глав МЗС цих країн Штайнмайєр хоче відновити ту нитку переговорів, яку в понеділок почали зв'язувати канцлер Німеччини і президенти Росії та Франції, пише кореспондент, нарікаючи, що цих зусиль не вистачило для того, щоб український Президент Петро Порошенко в понеділок продовжив перемир'я. У цей вівторок, нагадує видання, на сході України відновилися зіткнення між українською армією і повстанцями. Найімовірніше, на Порошенка «натиснуло» армійське керівництво.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом