Збитки, які спричинили воєнні дії, не покриваються страховими компаніями,- ця ситуація розглядається як форс-мажор з практично 100%-м ризиком.

Про це у коментарі «Взгляду» повідомив президент Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов.

«Якщо страховий випадок стався в зоні АТО, ці ризики не покриваються договором. Це - форс-мажор. Відшкодування за страховими випадками, які сталися в районі бойових дій, постраждалим не виплачуються», - розповів експерт.

«У світовій практиці масові народні заворушення, військові дії, революції та інше - традиційно відносяться до форс-мажору і за ним страховики не покривають збитки, - нагадав Залєтов. - Інакше страхові компанії ризикують збанкрутувати - потерпілими на таких територіях є поголовно всі».

«Крім того, сьогодні в зоні АТО нічого не страхуємо, хоча, можливо, багато жителів хотіли би застрахувати своє житло чи авто. Але це неможливо. Ризики перевищують 100%,- розповів Олександр. - Ну і говорити про ведення цивілізованого бізнесу (а страхування - це цивілізований бізнес) на цих територіях зараз не можна. По-перше, страхові компанії не можуть брати на себе відповідальність за те, що відбувається. А по-друге - там постійно на порядку денному проблеми технічного плану: терористи вимагають перераховувати гроші їм. Страхування як послугу на цих територіях тимчасово заморожено».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296