Україна втратить машинобудування, як галузь, через підписання Угоди з ЄС. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Павло Шеремета не на своєму місці. Він відмінний викладач університету, нехай іде до вишу. Він каже, що Україна втратить машинобудування через підписання Угоди з ЄС, а це вже й до нього всі тисячу разів знали. Звичайно, втратить. Нікому не потрібно українське машинобудування, крім Росії», - сказав Погребинський.

На його думку, вітчизняне машинобудування найближчим часом припинить своє існування.

«Всі підстави для цього є. Всі люди, які хоч трохи розбираються в економіці, розуміють, що відносини з потенційними замовниками зіпсовані. Угода з ЄС угробить цю вітчизняну галузь. Українська політична еліта діяла за принципом «на зло мамі відморожу собі вуха» і підписала угоду, яка погубить частину української економіки», - вважає експерт.

Нагадаємо, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета побоюється, що з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС Україна може втратити машинобудування.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом