Рішення про припинення перемир'я на сході було ухвалено Президентом України Петром Порошенком під тиском Державного департаменту США. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

«Думаю, рішення Президента не обумовлене виключно його бажанням. Думаю, що це позиція Держдепу США. Напередодні були проведені переговори і досягнуто домовленості продовжити перемир'я для проведення додаткових консультацій. Однак два автомобілі, що під'їхали під Адміністрацію Президента, стали вирішальним чинником для ухвалення рішення», - заявив він.

Кілінкаров упевнений, що США зацікавлені в ескалації конфлікту в Україні. «Європейці самі жартують, що на території України американці вестимуть війну до останнього українця», - додав він.

Політик наголосив, що сьогодні в Україні всі без винятку повинні докласти зусиль для забезпечення миру. «Якщо ми почнемо задовольняти інтереси Держдепу, Росії, Європи - це призведе до подальшої ескалації конфлікту. Адже поганий мир кращий за хорошу війну», - підсумував парламентарій.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом