Президент Ради ЄС Герман ван Ромпей підтверджує намір ЄС вжити подальших обмежувальних заходів проти Росії, якщо цього вимагатиме ситуація в Україні. Про це він заявив у Страсбурзі, виступаючи на пленарному засіданні Європейського парламенту, який зібрався в новому складі.

«Рада оцінить ситуацію, і, якщо буде необхідно, ухвалить необхідні рішення. Рада ЄС, лідери схильні в будь-який час вжити подальших значних обмежувальних заходів», - сказав Ромпей.

Президент Ради ЄС також нагадав, що під час саміту ЄС 27 червня «після розмови з президентом Порошенком Рада ЄС визначила невідкладні і конкретні кроки, від яких залежатимуть наші подальші дії», повідомляє «УНІАН».

Крім того, Ромпей повідомив присутнім про підписані 27 червня угоди про асоціацію з Україною, Молдовою і Грузією, назвав їх історичними і такими, що відкривають «амбітний шлях до співпраці».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄК розробила необхідні пропозиції щодо третьої фази санкцій проти Росії, але рішення з цього приводу буде ухвалюватимуть виключно глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Влада США також уже підготувала додаткові санкції щодо Росії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні не потрібні санкції проти Росії заради санкцій, Україні потрібен мир.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом