Антитерористична операція на Донбасі може затягнутися до зими. Таку думку в коментарі парламентським журналістам висловив народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Є побоювання, що антитерористична операція на сході країни затягнеться до зими. Тоді дійсно буде біда. У наметах жити не можна, від будинків залишаться руїни, ні газу, ні води, ні опалення. А весь український народ знову збиратиме необхідне для військових: шапки, теплий одяг і взуття. Крім того, бойові дії взимку завжди були неефективні», - акцентував він.

Москаль також наголосив, що сьогодні немає об'єктивної інформації про хід АТО. «Дивлюся українське ТБ - «ура-шапкозакидання». Російське - брехня ще більша. Вчора читаю: «1000 людей убито», дивлюся зведення МВС - «12 поранених з осколковими пораненнями». А де інші?... Розумію, потрібно піднімати бойовий дух, але важлива правда. І якщо є недоліки, треба про це говорити... А деякі ЗМІ «пахнуть» Геббельсом, - обурився він.

Парламентарій зазначив, що сенсу у запровадженні воєнного стану на сході немає. «Що це дасть?! Що заважає зараз швидше ворушитися?», - цікавиться він.

На його думку, АТО затягується через непрофесійність командування. «Президенту потрібно міняти склад Генерального штабу, міністра оборони та інших силовиків. Міняти все керівництво Антитерористичного центру», - резюмував нардеп.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92