Державна служба України з надзвичайних ситуацій підготувала і привела в підвищену готовність резервні сили та засоби для реагування на можливі надзвичайні ситуації на Сході України в районах проведення антитерористичної операції. Резервний аварійно-рятувальний загін сформований на базі Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни Сумської обл.), повідомляє прес-служба ДСНС.

До його складу увійшли рятувальники ДСНС України в Полтавській та Сумській областях, а також, власне, бійці МЦШР. Загін укомплектований інженерною, рятувальною, пожежною, піротехнічною технікою, засобами зв'язку та пунктами життєзабезпечення для функціонування в польових умовах.

«Підготовлені сили і засоби містяться в пунктах постійної дислокації в 4-годинній готовності після відповідного наказу здійснити висування в район виконання робіт», - підкреслив начальник зведеного загону полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв.

Загін може бути задіяний для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в разі створення безпечних умов роботи особового складу. Зараз територіальні підрозділи ДСНС України в Донецькій та Луганській областях забезпечують виконання завдань за призначенням у дуже складних умовах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61