Росія готова обговорювати створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та майбутнім Євразійським економічним союзом, який повинен бути створений 1 січня 2015 року.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації.

«Просуваючи євразійський інтеграційний проект, ми в жодному разі не відгороджуємося від решти світу, готові до обговорення перспектив створення зони вільної торгівлі як з окремими державами, так і з регіональними об'єднаннями, в першу чергу, звичайно, з Євросоюзом», - сказав Путін.

За його словами, Європа - природний і найважливіший торговельно-економічний партнер Росії, передає «УНІАН».

Президент РФ зазначив, що Росія прагне до того, щоб з'явилися нові можливості для розширення ділового співробітництва, щоб відкривалися перспективи для взаємних інвестицій, знімалися бар'єри в торгівлі. «Для цього необхідно модернізувати договірно-правову базу нашого співробітництва, забезпечити стабільність і передбачуваність зв'язків, насамперед у такій стратегічно важливій сфері, як енергетика», - зазначив він.

За словами Путіна, від злагодженої співпраці, що ґрунтуватиметься на взаємному врахуванні інтересів, залежатиме стабільність на всьому євразійському просторі, і, в кінцевому рахунку, сталий розвиток економік країн ЄС і Росії».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом