Питання про підвищення вартості проїзду не знято з порядку денного в столиці. Його відклали на деякий час через подорожчання комунальних послуг, щоб зняти соціальну напругу. Про це розповів заступник глави КМДА Михайло Костюк, пише «Взгляд».

«Львів платить по 3 гривні за проїзд, так чому в столиці, де найвищі зарплати в країні, можна не платити. Київ загрався в політичний популізм», - сказав він.

Чиновник додав, що фахівці проводять новий розрахунок вартості проїзду, виходячи з вартості пального та рівня цін на інші складові.

«Раніше ми говорили про те, що зможемо залишити стару вартість проїзних квитків, тепер цього може не вийти. Але тепер цього, найімовірніше, не відбудеться, проїзні доведеться проіндексувати», - повідомив чиновник.

Михайло Костюк також висловив сподівання, що для підтримки транспортних підприємств Київрада перегляне і скоротить перелік пільгових категорій, яких на міському рівні більше 30. Заступник глави КМДА розповів, що на сьогодні «Київпастранс» працює за схемою «1 до 3, тобто третину своїх доходів підприємство заробляє, а решту отримує з бюджету за різними статтями, типу «різниці в тарифах».

Нагадаємо, що розпорядження про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті було підготовлене напередодні Нового року. Тоді передбачалося, що квиток коштуватиме 3 гривні, а проїзні будуть продаватися за старою ціною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209