Президент України Петро Порошенко несе військову і політичну відповідальність за відновлення антитерористичної операції.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації.

«На жаль, президент Порошенко прийняв рішення відновити бойові дії, і ми не змогли - маю на увазі себе та моїх колег з Європи - переконати його в тому, що дорога до надійного і міцного миру не може лежати через війну. Досі Петро Олексійович не мав прямого стосунку до наказів розпочати військові дії. Тепер взяв він цю відповідальність сповна - не лише військову, а й політичну, що набагато важливіше», - сказав Путін.

Він зазначив, що не вдалося оприлюднити узгоджену між главами МЗС України, РФ, Німеччини та Франції заяву з приводу необхідності збереження миру та пошуку взаємоприйнятних рішень, передає «УНІАН».

За словами Путіна, після оголошення перемир'я в Україні переговори, по суті, так і не розпочалися. «По суті, був пред'явлений тільки ультиматум щодо роззброєння. І все. Це також було непогано, але цього недостатньо, щоб врегулювати ситуацію на довгостроковій основі, прийнятній для всіх людей, що проживають у країні, в тому числі на південному сході», - сказав Путін.

Нагадаємо, на Донбасі у вівторок вранці відновлено активну фазу антитерористичної операції.

У ніч на вівторок, 1 липня, Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303