Державна міграційна служба України та Державне підприємство «Документ» розпочали пілотний проект щодо сприяння вирішенню проблем людей, вимушених залишити свої будинки в АР Крим та м. Севастополі, Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба Держміграції.

«Для забезпечення дотримання прав людини в Центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» відкриті спеціалізовані кімнати (місця) допомоги вимушеним переселенцям за паспортними і реєстраційними питаннями», - йдеться в повідомленні.

Громадяни зможуть отримати всебічну допомогу з міграційних питань, а також оформити паспорт громадянина України, досягши 16-річного віку, відновити його, якщо він втрачений, вклеїти фотографію в паспорт, досягши 25- і 45-річного віку, та у разі зміни прізвища - отримати новий паспорт.

Також у кімнатах (місцях) допомоги вимушеним переселенцям розміщено перелік осіб, які звільняються від сплати державного мита за такі дії.

На сьогодні кімнати (місця) допомоги функціонують у Києві (бул. Тараса Шевченка, 27), Рівному (вул. 16-го Липня, 6а, тел. (0362) 26-77-84), Житомирі (вул. І. Огієнка, 1/34, тел. (0412) 48-25-65) і Тернополі (вул. Руська, 17, телефон (0352) 52-33-15).

Найближчим часом планується відкриття кімнат у Вінниці, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Херсоні, Хмельницькому та Черкасах.

За наявності необхідних документів і відповідних підстав у Житомирській кімнаті допомоги вимушеним переселенцям також оформлять реєстрацію, знімуть з реєстрації місця проживання або перебування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93