Ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом неможливо до кінця поточної сесії парламенту, оскільки необхідно пройти внутрішньодержавні процедури: підготувати документ і національний план з його імплементації.

Про це в ефірі телеканалу «Інтер» сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Справа не в тому, що хтось хоче відкласти ратифікацію Угоди. Ми готуємо документи згідно з внутрішньодержавними процедурами. Ідея полягає в тому, щоб підготувати, по-перше, Угоду до ратифікації в її цілісності й одночасно - і це справді критичне питання: так робили всі нові члени Європейського Союзу - підготувати національний план щодо її імплементації», - відповів Клімкін на запитання, чому відклали ратифікацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом на наступну сесію Ради.

Міністр додав, що, на думку багатьох, процес ратифікації країнами-членами ЄС триватиме 2-3 роки, однак, за його словами, Президента Петра Порошенка керівництво країн ЄС запевнило, що намагатиметься ратифікувати Угоду якнайшвидше, повідомляють «Українські новини».

При цьому Клімкін зазначив, що питання, які належать до компетенції ЄС, можуть тимчасово застосовуватися, наприклад аспекти зони вільної торгівлі та секторального співробітництва.
Він уточнив, що з Росією щодо Угоди про асоціацію проводитимуться консультації з технічних питань.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко сумнівається в ратифікації Верховною Радою Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до кінця поточної сесії парламенту, яка, згідно з календарним планом, повинна провести останнє пленарне засідання 4 липня.

Україна і ЄС підписали економічні та секторальні положення Угоди про асоціацію 27 червня.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом