Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), розпочатого за фактом загибелі журналіста «Першого каналу» Анатолія Кляна.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі наглядового відомства.

Встановлено, що оператор російського телеканалу отримав проникне поранення черевної порожнини, перебуваючи в районі військової частини біля селища Опитне Ясинуватського району Донецької області. Журналіст, 1946 року народження, помер під час реанімаційних заходів у міській лікарні № 18 м. Донецька.

Для розслідування цього злочину призначена група процесуальних керівників. Органи міліції вживають оперативних заходів для встановлення обставин події. Складено план першочергових слідчих дій та відпрацьовуються основні версії.

Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

Як спільно ForUm, у ніч з 29 на 30 червня Клян у складі знімальної групи виїхав в одну з військових частин у Донецьку робити репортаж. Під час зйомок поряд із військовою частиною він отримав поранення у живіт, від якого помер.

Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу за фактом убивства Кляна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом