Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу за фактом убивства в Донецьку оператора «Першого каналу» Анатолія Кляна.

Як повідомляє прес-служба СК РФ, справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) та ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство загальнонебезпечним способом особи у зв'язку з її службовою діяльністю).

«Найближчим часом ця кримінальна справа буде об'єднана в одне провадження з кримінальною справою, порушеною раніше за ч. 1 ст. 356 КК РФ за фактом застосування військовослужбовцями Збройних сил України, збройними членами Національної гвардії України та бойовиками «Правого сектору» заборонених засобів і методів ведення війни», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 29 на 30 червня Клян у складі знімальної групи виїхав до однієї з військових частин у Донецьку робити репортаж. Під час зйомок поряд із військовою частиною він отримав поранення у живіт, від якого помер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33