Президент України Петро Порошенко дав доручення голові Державної прикордонної служби України Миколі Литвину терміново провести консультації з Федеральною прикордонною службою Росії для забезпечення механізму ефективного контролю українсько-російського кордону.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, відповідне доручення Порошенко дав за результатами телефонної розмови з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої обговорювалася реалізація мирного плану в східних областях.

Крім того, у ході розмови Президент закликав Путіна посилити режим державного кордону з боку РФ, «щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців та постачання для них зброї і бронетехніки», йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в неділю, 29 червня, Президент України Петро Порошенко, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд та президент Росії Володимир Путін у чотиристоронній телефонній розмові обговорили реалізацію мирного плану на Донбасі.

Сторони домовилися провести телефонну розмову в цьому форматі 30 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом