МЗС України вітає схвалення Радою з прав людини ООН резолюції «Співпраця і допомога Україні в галузі прав людини». Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

«Положення резолюції підсилюють сигнал, наданий раніше Генасамблеєю ООН щодо відданості цієї Організації суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів», - йдеться в повідомленні.

У МЗС наголосили, що разом із тим ключовий правозахисний орган ООН підтвердив згубний вплив на права людини тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України, а також її підривної діяльності на сході нашої держави.

«Увага світової спільноти прикута до зовнішньої підтримки незаконних збройних угруповань в Донецькій та Луганській областях, які порушують права людини, а також до погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму, насамперед українців і кримських татар», - зазначили в МЗС.

У відомстві висловили подяку тим державам, які підтримали резолюцію під час голосування, а також сприяли просуванню й ухваленню.

«Шкодуємо з приводу голосування РФ, Китаю, Куби і Венесуели «проти» цього документа, текст якого повністю базується на неупереджених висновках Моніторингової місії ООН з прав людини, що працює в нашій країні з березня на запрошення уряду України», - сказано в повідомленні.

«Ухвалення резолюції продемонструвало, що влада сьогоднішньої Росії, незважаючи на намагання позиціонувати себе як «відданого правозахисника», щоправда, в інших країнах, сама становить реальну загрозу правам людини не тільки на своїй території, але і в міжнародному масштабі», - підсумували в МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41