Україна не зволікатиме з ратифікацією Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, сьогодні готується пакет документів щодо повної ратифікації документа.

«Ми будемо це робити згідно з усіма внутрішніми процедурами, ми також сподіваємося, що наші друзі і партнери з Європейського Союзу також почнуть ратифікацію найближчим часом», - сказав Клімкін.

За його словами, незважаючи на те, що зазвичай це дуже тривала процедура в європейських структурах, представники багатьох європейських країн обіцяли, що ратифікуватимуть цю угоду в першу чергу, повідомляє «УНІАН».

При цьому Клімкін відмовився говорити про можливі терміни ратифікації угоди, зазначивши, що може йтися про тижні або місяць-два.

За його словами, як тільки документи, необхідні для ратифікації Угоди про асоціацію, будуть готові, відбудуться парламентські слухання.

«Угода є фундаментальною. І як тільки ми зможемо підготувати весь пакет, ми, звичайно, проведемо відповідні слухання, але угода добре відома, тому я думаю, що ми будемо рухатися досить швидко», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що конкретна дата ратифікації залежить від рішення парламенту.

«Навіть якщо ми це зробимо за кілька тижнів або за місяць, це не заважатиме імплементації угоди, оскільки ви знаєте, що європейський парламент також збереться найближчими тижнями. І, звичайно, таким чином ми діємо абсолютно синхронно з нашими європейськими партнерами», - сказав глава МЗС.

Він зазначив, що жодних зволікань з ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС не буде.

Нагадаємо, 27 червня в Брюсселі Україна та Європейський Союз завершили підписання Угоди про асоціацію в повному обсязі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом