Віктор Пшонка на своїй сторінці в Фейсбуці розповів про обшук у його будинку, а також прокоментував так звані «архіви Пшонки».

Зокрема, він заявив, що після того як його будинок був остаточно розграбований, в ньому був проведений обшук.

«Вони вирішили провести обшук (!).. у порожньому будинку (!!), більш ніж через 100 днів після того, як його почали розкрадати (!!!) і... навіть, нібито, щось у ньому знайшли. Хоча, я впевнений, що могли знайти тільки те, що самі принесли», - написав екс-генпрокурор.

Пшонка також зазначив, що ніколи не зберігав удома важливі документи і матеріали кримінальних проваджень, повідомляють «Українські новини».

«Я ніколи не мав звички зберігати вдома важливі документи, а тим більше томи кримінальних справ. У мене також не було ніяких ящиків з матеріалами і компроматами на когось. Та й навіщо мені зберігати такі документи вдома?! Жодних ящиків з документами і жодних томів справ там не було і бути не могло!», - підкреслив Пшонка.

Наявність документів він пояснив так: «насправді ж, з усього того, що було опубліковано, «моїми» можуть бути тільки ті, які були в публічному доступі: статистичні довідки, які стосувалися даних щодо кількості постраждалих під час масових акцій, довідки, щодо захоплень ОДА, а також довідки про кількість відкритих кримінальних проваджень та осіб, які підпадали під дію законів «про амністію», як їх охрестила преса. На цьому все! Всі інші папірці, які гуляли Інтернетом, під грифом «архіви Пшонки» - це всього лише спроба видати бажане за дійсне», - написав Пшонка.

Він також звернувся до ЗМІ з проханням не вірити всьому, що буде опубліковано, нібито з його архівів, і порадив тим, кому хочеться щось підкинути, читати закон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57