США воліють підштовхувати українське керівництво конфронтаційним шляхом, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Є ще партнери за океаном - наші американські колеги, які, судячи з численних свідчень, все-таки воліють підштовхувати українське керівництво конфронтаційним шляхом», - заявив він, відповідаючи на запитання про шанси встановлення миру в Україні.

На думку голови МЗС РФ, якби все залежало від Росії та більшості наших європейських партнерів, то шансів встановлення миру в Україні було би більше, однак, «є ще гравці в особі української сторони, яка далеко не однорідна», повідомляє РІА «Новости».

«Президент України Петро Порошенко хотів би знизити градус напруженості і продовжити перемир'я, але серед української влади є й інші сили - радикали, що як і раніше контролюють або дуже тісно взаємодіють з ультранаціоналістами зі зброєю в руках, є «Правий сектор», батальйони Ігоря Коломойського та інші серйозні угруповання, які не підпорядковуються центральному командуванню і Верховному головнокомандувачу України», - сказав Лавров.

Нагадаємо, напередодні Євросоюз зажадав до понеділка реалізувати заходи щодо деескалації кризи, і Порошенко до понеділка продовжив перемир'я, розраховуючи на виконання цих вимог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93