У Києві на Арсенальній площі проходить акція «Тарифний Майдан».

Як повідомляє кореспондент Forum'у, учасники тримають в руках плакати з написами: «Ми не багатії для таких тарифів», «Поверніть тарифи на місце».

Біля сцени працює «відкритий мікрофон», щоб кожен, хто не згоден з підвищеною платою за комунальні послуги, міг висловити свою думку.

Як пояснив один з організаторів акції, люди виступають проти того, що за ті ж послуги з тією ж якістю зараз потрібно буде платити значно більше. «Чому, коли нічого не змінюється, наші зарплати залишаються такими ж, ми повинні віддавати стільки грошей за комуналку, якість якої змінюється тільки в гірший бік», - зазначив він.

Учасники акції вимагають спочатку реформувати ЖКГ, налагодити механізми прозорого утворення тарифів, підвищити зарплати, а вже потім піднімати тарифи.

Обстановка на мітингу спокійна. Біля площі зосереджені посилені патрулі міліції.

Як раніше повідомляв ForUm, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, встановила з 1 липня 2014 року тариф на централізоване водопостачання та водовідведення на рівні 6,22 грн/куб. м (з ПДВ), тоді як раніше він становив 3,18-3,50 грн/куб. м (залежно від термінів оплати).

Нацкомпослуг також підвищила тарифи на гаряче водопостачання для киян на 44-55%, тепло - на 48-58%.

Так, з 1 липня 2014 року мешканці столиці платитимуть за гаряче водопостачання 25,1 грн/куб. м (з ПДВ), тоді як раніше тариф становив 16,24-17,41 грн/куб. м (залежно від термінів оплати).

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283