На цій сесії Верховної Ради України Угоду про асоціацію з Європейським Союзом ратифіковано не буде. Про це сказав Президент України Петро Порошенко в п'ятницю у Брюсселі на прес-конференції після участі в засіданні саміту ЄС, на якому було підписано Угоду про асоціацію між Україною і ЄС.

«Я не чекаю ніяких труднощів, як вам відомо, наступний тиждень є останнім тижнем роботи українського парламенту, і технічні питання займуть не один тиждень», - зазначив він.

Він нагадав, що досягнуто домовленості про те, що 3-4 липня пройдуть консультації у форматі Україна-ЄС-Росія на експертному рівні, і досягнуто домовленості 11 липня про проведення консультацій у такому ж тристоронньому форматі на рівні міністрів.

«Вони не будуть стосуватися тексту Угоди, але консультації щодо часових вимірів введення тих чи інших кроків, які передбачені поглибленою і всеосяжною зоною вільної торгівлі. І я переконаний, що зараз цей компроміс буде знайдений», - підкреслив Порошенко, висловивши сподівання, що консультації будуть ефективними, повідомляє «УНІАН».

Порошенко вважає, що всім сторонам, у тому числі Росії, вигідна така угода, оскільки Україна може стати тим містком, який дозволить російським товарам вийти на європейський ринок». Він переконаний, що жодних загроз для інших країн ця угода не несе. Глава держави заявив, що Україна готова вести відкритий діалог з усіма зацікавленими сторонами.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

Порошенко сподівається на якнайшвидшу ратифікацію та імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Директор департаменту ЄС Міністерства закордонних справ України Всеволод Ченцов заявив, що українська сторона готова без затримок провести ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і почати імплементацію цього документа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом