З Сирії евакуйовано 9 громадян України та одного громадянина САР - члена сім'ї української громадянки, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

«У контексті продовження здійснення заходів з евакуації громадян України з території Сирії повідомляємо, що 26-27 червня 2014 року було забезпечено повернення в Україну 9 наших співвітчизників та 1 громадянина САР - члена сім'ї української громадянки», - повідомили у відомстві.

Евакуація здійснювалася наземним транспортом до Лівану з подальшою відправкою в Україну регулярними рейсами авіакомпанії «Турецькі авіалінії» з урахуванням місць проживання українців - Київ (4 людини), Дніпропетровськ (5 людей) та Одеси (1 людина).

Організація евакуаційних заходів щодо зазначених громадян забезпечувалася посольством України в Сирії із залученням можливостей Міжнародної організації з міграції (МОМ) та у координації з українською дипломатичною установою в Лівані.

Таким чином, на сьогодні загальна кількість громадян України, евакуйованих з території САР з початку конфлікту, становить 794 людини. Цього року забезпечено повернення 19 українців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29