Україні не потрібні санкції проти Росії заради санкцій, Україні потрібен мир. Про це сказав Президент України Петро Порошенко у Брюсселі на прес-конференції після участі в засіданні саміту ЄС, на якому було підписано Угоду про асоціацію.

«Нам не потрібні санкції заради санкцій, нам не потрібно, щоб Росії було завдано якоїсь шкоди. Нам потрібен мир і нам потрібен відвертий діалог, виконання взятих на себе зобов'язань», - сказав Порошенко.

Президент висловив сподівання, що діалог нарешті відбудеться за участю європейських структур, що вогонь буде припинено і реалізація мирного плану розпочнеться.

За його словами, всередині Євросоюзу і Європейської Ради немає різних думок щодо України, всі одностайні унеобхідності підтримки України в тому, що питання європейських цінностей, свободи та демократії - понад усе, повідомляє «УНІАН».

Порошенко нагадав, що у висновках Ради ЄС йдеться про те, що до понеділка, 30 червня, буде вжито ряд заходів: досягнуто угоди про версифікаційний механізмі ОБСЄ щодо припинення вогню та ефективного контролю за кордонами, повернення Україні трьох пропускних пунктів на кордоні - «Ізварине», «Довжанський» і «Червонопартизанськ», звільнення всіх заручників, у тому числі спостерігачів місії ОБСЄ.

«Відверто кажучи, це був перший у моєму житті досвід, коли я брав участь у засіданні Ради Європейського Союзу. Фактично це виглядало, як Україна стала 29-м членом Європейського Союзу. І це була абсолютно відверта і пряма дискусія», - підкреслив Порошенко.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський Союз очікує, що до 30 червня буде вжито конкретних заходів, спрямованих на врегулювання кризи в Україні.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄК розробила необхідні пропозиції щодо третьої фази санкцій проти Росії, але рішення з цього приводу прийматимуть виключно глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Влада США також уже підготувала додаткові санкції щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом