Європейський Союз очікує, що до 30 червня буде вжито конкретних заходів, спрямованих на врегулювання кризи в Україні. Про це йдеться у висновках Ради ЄС, ухвалених на саміті.

«Європейська рада нагадує, що Європейська комісія, Зовнішня служба ЄС та держави-члени проводять підготовчі роботи з приводу можливих адресних заходів, відповідний запит про які був зроблений у березні, з тим, щоб можна було здійснити подальші кроки в разі, коли цього вимагатимуть події в східній Україні. У зв'язку з цим Рада очікує, що до 30 червня будуть зроблені такі кроки: буде досягнута угода за версифікаційним механізмом ОБСЄ про припинення вогню та ефективний контроль за кордоном», - сказано у висновках, повідомляє «УНІАН».

Серед інших заходів також йдеться про повернення Україні трьох пропускних пунктів на кордоні - «Ізварине», «Довжанський» і «Червонопартизанськ», звільнення заручників, початок переговорів щодо імплементації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

Рада ЄС також підтверджує політику невизнання анексії Росією Криму і «вітає роботу, виконану Єврокомісією з метою здійснення цієї політики і рішення заборонити імпорт товарів з Криму і Севастополя, що не мають українського сертифіката».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄК розробила необхідні пропозиції щодо третьої фази санкцій проти Росії, але рішення з цього приводу прийматимуть виключно глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Влада США також уже підготувала додаткові санкції стосовно Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73