Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Андерс Фог Расмуссен вважає, що підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом зміцнює безпеку в Європі. Про це йдеться в його заяві.

«Я вітаю підписання угод про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, Грузією і Молдовою. Угоди про асоціацію та глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі значно зміцнять політичні та економічні зв'язки між ЄС і цими трьома партнерськими країнами», - сказано в заяві.

На думку Расмуссена, Україна, Грузія і Молдова, підписавши відповідні угоди, сприятимуть зміцненню свободи, стабільності і процвітання в Європі, повідомляють «Українські новини».

Також він зазначив, що підписання сприятиме розвитку більш тісної співпраці в посиленні верховенства права, реформування судової системи, боротьбі з корупцією, гарантуванню поваги фундаментальних прав, а також зміцненню демократичних інститутів.

Наостанок генсек наголосив, що саме ці цілі НАТО поділяє і підтримує через розвиток своєї співпраці з Україною, Грузією, Молдовою та іншими країнами.

Нагадаємо, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом