Люди в балаклавах повинні бути оголошені поза законом. Таку думку Forum'у висловив активіст Майдану, депутат Київради Ігор Луценко, коментуючи події у столичному готелі «Турист».

«Складно оцінити, що там сталося. Представлятися можна ким завгодно, використовуючи в своїх цілях іміджеву складову майданівців. Чи були там майданівці або якісь рейдери - не знаю. Але однозначно - балаклави пора знімати. А всіх, хто у балаклаві, оголосити поза законом. Тут, у Києві, чи в Одесі немає чого ходити в масках усім кому не лінь», - заявив він.

Також політик упевнений, що правоохоронці повинні жорстко діяти в таких випадках. «Чому не діє наша міліція?! Заарештувати їх, а потім розбиратися. Інакше сьогодні профспілки, завтра ще якийсь з'їзд. Мало хто там збирається і з якою метою. Свою позицію можна було озвучити, діяти в іншому ракурсі, а не так: залетіли, нагадили, побили двері. І що далі?» - обурився майданівець.

«Годі вже. Уже минув той час. Ми добилися, і Асоціацію з ЄС підписали, і вибори пройшли, Порошенко - президент, Кличко - мер. Потрібно будувати нову державу на правових засадах», - закликає Луценко.

Крім того, коментуючи думку, що деякі з майданівців беруть участь у силових акціях, таким чином заробляючи гроші, Луценко сказав, що це цілком можливо.

«Цілком може бути. Там стоять коробки, в які нібито збирають гроші на Майдан, на сотні, на АТО. А контролю немає. Може, і залишилися там ідейні, з того Майдану. Але є ті, що примазалися, яких не було ні в листопаді, ні в грудні, ні в січні. А зараз сидять. Там люди п'яні ходять. Можна було б і барикади потихеньку знімати. Майдан свою функцію виконав. Активісти залишилися. В разі необхідності Майдан знову швидко збереться. А сидіти зараз у цій багнюці - чи треба? Як на мене - досить. Потрібно працювати. А мітингувати і жити за рахунок пожертв небайдужих людей - це неправильно», - підсумував він.

Нагадаємо, що вчора 50 осіб у камуфляжній формі і балаклавах намагалися потрапити на з'їзд профспілки освіти та науки України, щоб висловити свої вимоги і претензії до його учасників.

За фактом подій біля готелю «Турист» слідчим відділом Дніпровського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» та ч. 2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Розпочато досудове слідство.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

754