З новими тарифами на комунальні послуги, які в повному обсязі набудуть чинності в Києві з 1 липня, квартплата зросте приблизно на 90%. Про це заявив начальник управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій Київміськадміністрації Василь Яструбинський, повідомляє «Сегодня».

«Істотне підвищення тарифів для Києва пов'язане з тим, що попередня влада заморозила тарифи. А вони були збиткові. У Києві були практично найнижчі тарифи по Україні. При тому, що середня заробітна плата була найвища в країні», - каже Яструбинський.

Таким чином, квартплата за 1-кімнатну квартиру в 31 кв м, де живе одна людина, раніше становила 289 гривень, з 1 липня становитиме 260 гривень (тобто, що стосується 1-кімнатної квартири, то в неопалювальний сезон вона дешевшає, в опалювальний дорожчає - Авт.), а в опалювальний сезон зросте до 560 гривень. Платіжка з 2-кімнатної квартири, метражем 46 кв м, де живе троє людей, зараз становить близько 571 гривень, з 1 липня становитиме 622 гривні, а в опалювальний сезон - 1048 гривень. Що стосується 3-кімнатної квартири в 64 кв м, де мешкає чотири людини, то зараз у середньому за неї платять 803 гривні, з 1 липня розмір платіжки зросте до 861 гривні, а в опалювальний сезон - до 1470 гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46