Українська держава не може будуватися на принципах махновщини. Таку думку Forum'у висловив екс-губернатор Донецької області, колишній міністр ЖКГ, нардеп Анатолій Близнюк.

«Ситуацію потрібно оцінювати в цілому. Пам'ятаєте, як на певній частині України губернаторів приковували, захоплювали будівлі? Це начебто як забулося. А сьогодні, коли йдуть кадрові рішення, все одно кажуть: це нам не підходить, той нам не потрібен, погодимося тільки на цього. Це як у Тичини: «На майдані коло церкви революція іде. - Хай чабан! - усі гукнули, - за отамана буде». Але сьогодні не 20-ті роки ХХ століття. Не може нормальна цивілізована держава розвиватися за принципом махновщини», - підкреслив він.

Близнюк наголосив, що для забезпечення порядку в Україні держава повинна вживати відповідних заходів. «Громадяни повинні бути в безпеці. Держава не повинна допускати крайнощів правих, лівих та інших. Держава повинна керувати процесом. Для цього народ дає владі повноваження. Але сьогодні ми маємо те, що маємо», - обурився екс-губернатор.

«Події біля готелю «Турист» або в інших місцях, збитий літак або вертоліт, інші факти - це наша величезна біда. Всі це повинні зрозуміти. Всі дії повинні бути спрямовані на забезпечення нормального життя держави, безпеки громадян. Потрібно відійти від правила 1918 року: «Ми старий світ зруйнуємо вщент, а потім ми наш, ми новий світ збудуємо». Але поки на всіх рівнях, від центральної влади до місцевої, ми, на жаль, не бачимо цілого і не застосовуємо зусиль, щоб усе змінити на краще», - резюмував він.

Нагадаємо, вчора 50 осіб у камуфляжній формі і балаклавах намагалися потрапити на з'їзд профспілки освіти і науки України, щоб висловити свої вимоги та претензії до його учасників.

За фактом подій біля готелю «Турист» слідчим відділом Дніпровського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» і ч. 2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Розпочато досудове слідство.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99