Європейський Союз не прийматиме рішення про перехід до третьої фази санкцій щодо Росії. Це випливає з проекту висновків.

Зокрема, в єдиному пункті, в якому згадуються можливі адресні заходи, сказано: «Європейська рада нагадує, що Європейська комісія, Зовнішня служба ЄС і держави-члени проводять підготовчі роботи щодо можливих адресних заходів, відповідний запит про які був зроблений в березні, з тим, щоб можна було зробити подальші кроки в разі, коли цього вимагатимуть події в східній Україні», повідомляє «УНІАН».

Рада ЄС також має намір підтвердити політику невизнання анексії Криму, зазначивши, що «вітає роботу, виконану Єврокомісією з метою здійснення цієї політики і рішення заборонити імпорт товарів з Криму і Севастополя, що не мають українського сертифіката».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄК розробила необхідні пропозиції щодо третьої фази санкцій проти Росії, але рішення з цього приводу прийматимуть виключно глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Влада США також вже підготувала додаткові санкції щодо Росії.

Євросоюз до 27 червня очікує від Росії реальних дій з підтримки мирного плану Президента України Петра Порошенка, інакше будуть санкції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97