Президент України Петро Порошенко сподівається на якнайшвидшу ратифікацію та імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це глава держави сказав, виступаючи на церемонії підписання угод про асоціацію України, Грузії та Республіки Молдова з Європейським Союзом.

«Ми вважаємо, що ратифікація в європейських столицях також швидко відбудеться», - сказав Президент.

Порошенко вважає, що майбутнє ЄС залежить від солідарності з тими країнами, які заплатили велику ціну, щоб стати частиною Європи.

«Багато чого залежатиме від європейської солідарності з усіма тими країнами, які заплатили високу ціну, щоб стати частиною Європи і бути з Європою. Чи буде Європа вільною, або частково вільною, вона повинна турбуватися про можливі майбутні конфлікти, або анексію територій», - сказав Порошенко. Президент вважає, що багато що залежатиме від успішної реалізації підписаних сьогодні угод про асоціацію.

За його словами, сьогоднішня Угода є не тільки політичним та економічним документом - вона є символом долі країни, людей, що пожертвували своїм життям в ім'я того, щоб це відбулося, повідомляє «УНІАН».

«Україна пройшла тернистий шлях до економічної асоціації та політичної асоціації з ЄС, цей шлях мав свої позитивні і негативні боки. Але нарешті ми прийшли. І тут вся Україна. Тут є також Крим. Пам'ятаємо, що Угода про асоціацію це вся Україна», - підкреслив він.

Порошенко зауважив, що зовнішня агресія є ще одним стимулом, щоб підписати сьогоднішню Угода. «Підписуючи цю угоду, Україна обіцяє впроваджувати ці реформи, але це документ спільної відповідальності. На тлі політичної Асоціації ми очікуємо, що Європейський Союз робитиме все, щоб підтримувати наш суверенний вибір й захищати нашу українську незалежність і територіальну цілісність», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом