Проект «Південний потік» відповідає економічним інтересам всіх країн-учасниць і буде побудований. Про це заявив глава російського газового холдингу Олексій Міллер.

«Південний потік» відповідає економічним інтересам усіх країн-учасниць і буде побудований. Зараз ми з партнерами робимо все, щоб завершити роботи в намічені терміни. Наприкінці 2015 року «Південним потоком» буде поставлений перший газ», - сказав Міллер на річних зборах акціонерів.

Він додав, що глибоководне укладання газопроводу в Чорному морі розпочнеться восени цього року, повідомляє РІА «Новости».

«Із запуском «Південного потоку» морські газопроводи забезпечуватимуть дві третини всіх наших експортних поставок», - додав глава «Газпрому».

Газопровід «Південний потік» потужністю 63 мільярди кубометрів планується прокласти по дну Чорного моря з Росії до Болгарії для диверсифікації постачання газу в ЄС. Далі блакитне паливо розподілятиметься по різних країнах Європи - як по транзитних для «Південного потоку», так і по тих, куди прийдуть газопроводи-відводи.

Нагадаємо, Європарламент 17 квітня закликав заморозити будівництво газопроводу «Південний потік», який покликаний забезпечити постачання російського газу до Європи в обхід України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом