Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом, повідомляє прес-служба Глави держави.

Підпис під документом поставив Президент України Петро Порошенко. З боку ЄС документ підписали президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Церемонія відбулася у будівлі Ради Європейського Союзу в Брюсселі о 10 годині за місцевим часом. З української сторони на церемонії також були присутні міністр закордонних справ Павло Клімкін, перший помічник Президента Юрій Онищенко, заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв.

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС Петро Порошенко назвав одним із найважливіших днів в історії Української держави. «Це один із найважливіших днів з часу здобуття незалежності України. Ми повинні використати цю можливість для модернізації країни. Але ми потребуємо тільки одного - миру та безпеки», - зазначив Президент у коментарі журналістам перед церемонією підписання.

«Ми сподіваємося, - наголосив Глава держави, - що сьогодні Європейський Союз продемонструє таку ж солідарність, як раніше».

Крім того, угоди про асоціацію з ЄС підписали Грузія та Молдова.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 червня Рада ЄС завершила підготовку до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною 27 червня.

21 березня у Брюсселі підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Україна і ЄС планували підписати Угоду про асоціацію ще на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 29 листопада 2013 року. За тиждень до підписання український уряд призупинив процес євроінтеграції. Це призвело до масових акцій протесту в Україні, які завершилися усуненням від влади президента Віктора Януковича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом