За дорученням Генеральної прокуратури України Міністерство внутрішніх справ встановило три факти незаконного продажу сухих пайків, призначених для військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«МВС проведено перевірку інформації про реалізацію в мережі Інтернет сухих пайків, отриманих Україною як гуманітарну допомогу від США в рамках міжнародної співпраці. За результатами цієї перевірки встановлено три такі факти», - йдеться в повідомленні.

Так, у Миколаївській області задокументовано факт реалізації громадянином через Інтернет 45 комплектів сухпайків, які він придбав у начальника продовольчого складу однієї з військових частин.

В Одеській області встановлено факт реалізації приватним підприємцем п'яти упаковок сухих пайків американського виробництва (МRЕ), придбаних ним за ціною 3000 грн (600 грн за кожну упаковку) у військових, що прямують на полігон у Миколаївську область.


Крім того, Головним слідчим управлінням МВС України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом розкрадання посадовими особами Міністерства оборони України за попередньою змовою з працівниками ТОВ «Воєнторг ДіСі» зазначених комплектів сухих пайків за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У ГПУ зазначили, що досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32