За рахунок продажу казначейських зобов'язань «Військові» у Збройні сили України вже передано 4,4 тисячі бронежилетів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, станом на 24 червня з використанням цього фінансового інструменту до бюджету громадянами зібрано 23,1 млн грн.

«Всі кошти спрямовуються виключно для військових потреб, на захист життя українського солдата. Щодня в армію надходить 250 бронежилетів вітчизняного виробництва, придбаних державою за рахунок зібраних коштів. Уже 4400 «народних» бронежилетів бережуть життя українських солдатів - це більше чверті від замовленої Міноборони кількості. До кінця липня їх буде вже 17 тисяч», - зазначили в міністерстві.

За інформацією відомства, активну допомогу надавали жителі столиці та Київської області, а також західних областей: Львівської, Хмельницької та Івано-Франківської. Не залишилися осторонь і мешканці сходу та півдня, які зробили значний вклад - це Запорізька, Харківська, Дніпропетровська, Сумська та Миколаївська області.

Нагадаємо, 13 червня начальник фінансово-економічного управління Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Олександр Інжиєвський заявив, що бійці, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, будуть повністю забезпечені бронежилетами протягом 10 днів, а до середини серпня бронежилетами буде забезпечена вся українська армія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом