У світі щороку фіксується близько 183 тисяч смертей, пов'язаних із наркотиками.

Про це регіональний радник у галузі ВІЛ/СНІДу Управління ООН з наркотиків та злочинності в Україні та Молдові Мірзахід Султанов заявив сьогодні на прес-конференції, присвяченій Дню боротьби з наркоманією та наркобізнесом.

Султанов наголосив, що доступ до служб наркологічної допомоги чи лікувальну наркологічну допомогу отримує лише кожен шостий проблемний наркоспоживач у світі.

«У світі - близько 12,7 млн людей, що вживають ін'єкційні наркотики. Особливо гостро стоїть ця проблема у Східній і Південно-Східній Європі, де рівень споживання ін'єкційних наркотиків у 4,6 разу вищий, ніж у середньому в світі. Більше половини із них - інфіковані гепатитом С», - зазначив Султанов.

У свою чергу голова Державної служби України з контролю за наркотиками Володимир Тимошенко повідомив, що в Україні зареєстровано близько 300 тис. споживачів ін'єкційних наркотиків.

«Серед них 20% хворі на ВІЛ/СНІД. На нелегальному ринку наркотиків найпоширеніші - опій, марихуана та стимулятори. Серед них опіати становлять 62,3%, стимулятори - 16,9%», - сказав Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43