Міністерство внутрішніх справ заявляє про готовність частини членів незаконних збройних формувань скласти зброю. Про це на брифінгу сказав радник міністра внутрішніх справ з питання переселення громадян із зони антитерористичної операції Зорян Шкіряк.

«Така інформація (про готовність скласти зброю) є. Частина членів НЗФ у Донецькій та Луганській областях готова скласти зброю», - заявив він.

У той же час, за його даними, керівники груп вираховують таких підлеглих і погрожують їм фізичною розправою.

Шкіряк наголосив, що вже зафіксовані кілька випадків розстрілів схильних до здачі зброї, повідомляє «Українські новини».

Крім того, Шкіряк зазначив, що обстріли блокпостів сил АТО, що продовжуються, є планомірною операцією зі зриву плану щодо мирного врегулювання ситуації в східних областях.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і президент РФ Володимир Путін підтримали запропоновані федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель кроки з реалізації мирного плану для сходу України.

Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

23 червня другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах у Донецьку для врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

24 червня Порошенко заявив, що не виключає дострокової відміни режиму припинення вогню.

26 червня Президент заявив про проведення 27 червня чергових переговорів з членами незаконних збройних формувань, які заявили про свою готовність до участі в них, в іншому разі будуть прийняті «дуже важливі рішення».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52