Російська Федерація продовжує не виконувати угоду в частині припинення пропуску осіб та вантажів у тимчасово закритих пунктах пропуску в Луганській та Донецькій областях, повідомляє Відділ з питань взаємодії із ЗМІ Державної прикордонної служби України.

У Держприкордонслужбі зазначили, що членів незаконних збройних формувань, які приїжджають з Росії в Україну, впускають, не помічаючи, «а в зворотному напрямку - знищують».

«Так, 25 червня, неподалік від села Провалля Свердловського району Луганської області, в безпосередній близькості від лінії кордону російськими прикордонниками була розстріляна «Газель», в якій були громадяни РФ, що брали участь у бойових діях на території України», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що з метою моніторингу ситуації патрульними літаками Держприкордонслужби обстежено 553 км українсько-білоруського кордону і 4642 км2 територіального моря і виключної (морської) економічної зони України в Азовському та Чорному морях. Порушень державного кордону не виявлено.

В Азовському морі з метою недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на узбережжя в межах Донецької і Запорізької областей та охорони рейдів портів Маріуполь і Бердянськ, несуть службу 7 корабельно-катерних тактичних груп. На кораблях і катерах посилено спостереження за надводною обстановкою і приймаються заходи проти підводно-диверсійної діяльності.

Також у Генічеському районі прикордонники спільно зі співробітниками СБУ та МВС затримали бандформування, яке у населеному пункті Фрунзе розбило центральний офіс товариства «Дніпро». Крім зареєстрованої зброї, у затриманих осіб вилучено 16 коктейлів Молотова та 24 саморобні шумові гранати.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про припинення руху через окремі пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом