В Україні погіршилася якість продуктів харчування порівняно з попередніми роками. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив начальник Українського науково-методичного центру оцінки відповідності та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії (УкрПРОДТЕСТ) ДП «Укрметртестстандарт» Володимир Семенович.

«Порівняно з попередніми роками якість продуктів погіршилася. У нас ніколи не було такої масової невідповідності держстандартам», - сказав він.

При цьому експерт пояснив, що основною причиною погіршення якості продуктів харчування є відсутність контролю з боку держави.

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів Ірина Кравченко повідомила, що найчастіше в Україні фальшується молочна продукція. «До 70% масла фальсифікується. Якщо в роздрібних мережах відібрати його зразки, то за найнижчою ціною продається зовсім не масло, іноді навіть не спред. Молочного жиру взагалі немає, тоді як у маслі він має становити 100%, а в спреді 25%. Зараз його зміст становить 12-13%», - зазначила вона.
 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом